LITE GLIMTAR FRÅN DE FANTASTISKA INSPIRATIONSDAGARNA PÅ VEN

24–26 MAJ 2024

Tema:
Visualiserande psykoterapi–Symboldrama för personer som utsatts för
sexuella övergrepp i barndomen – en flerdimensionell reparativ metodik

 

För er som inte hade chans att delta på Ven kommer här några glimtar – och så kan ni gå in på hemsidan där Ann-Mari har lagt in fina bilder från olika evenemang! Den här ön har för alltid skrivit in sig i mitt hjärta – nästan var man än befann sig på ön så hade man glimtar av havet i bakgrunden…

Vi anlände med färja från Landskrona och nästan alla hyrde cykel och färdades runt på det sättet. Vi bodde på den ganska oansenliga Turistgården som dock visade sig ha en f.d. Michelinkock i köket! Vi njöt i stora drag!!

Vi arbetade förstås med tankar kring vårt tema: VPT/S för personer som utsatts för sexuella övergrepp i barndomen, men detta varvades med film och utflykt till konstnären Celestes underbara trädgård och drabbande utställning. Definitivt bilder som ackompanjerade vårt tema!

Sedan cykeltur till S:t Ibs medeltidskyrka med hänförande utsikt över bukten. Vi stärkte oss sedan med härliga våfflor med durumvete innan det var dags för ett besök i en ”Blåregns-trädgård” som inte gick av för hackor…

Däremellan kunde man flika in cykelturer ned till stranden där några tog sig ett dopp i det kylslagna vattnet.

Hela vistelsen avslutades med besök på Tycho Brahemuseet med litet 1500-talshistoria och en del om astronomi. Tycho Brahe är öns kändis men ogillades starkt av öborna när det begav sig.

 ---

Det här var femte gången som vi genomförde inspirationsdagar och detta blev definitivt kronan på verket. Ann-Mari är värd ett jättestort tack för ett fantastiskt planeringsarbete och genomförande!!

Den här gången var speciell också genom att vi hade ett ”internationellt” deltagande – dels Klara Schauman Ahlberg från Finland men också Gabriella Varga från Ungern.

Vi hoppas att projektet med inspirationsdagar fortsätter nästa år och då kanske med besök i Åbo hos vår kollega Klara Schauman Ahlberg. Då får ni som inte kunde komma med i år en ny chans!

Nu önskar jag er alla en skön sommar!!

Marta

STIMULANSBILDER (högerklicka och välj Öppna bild... för större bild)

 

Besök även vår Facebook-sida
för fler bilder och aktuellt innehåll!

 

HEM    ◊   copyright © 2005–2012   ◊   tack till …   ◊   kontaktinformation   ◊   www.symboldrama.se